uutiset

Scanmikael on toteuttanut jo 20 vuoden ajan tilanjakamisen ratkaisuja moniin mielenkiintoisiin ja upeisiin kohteisiin globaalisti.

Pysy ajan tasalla ja lue tuoreimmat uutisemme täältä!

 

 

 

 

 

 

 

19.4.2021

ABB Vaasan toimitilojen yli 7 metriä korkeat lasirakenteet ovat vaikuttava näky – Scanmikael toteutti kohteen lasitilaratkaisut

Scanmikael toteutti ABB Vaasan toimitilojen ainutlaatuiset lasitilaratkaisut. Urakoitsijana kohteessa toimi Lujatalo ja kohde on Parviainen arkkitehtitoimiston suunnittelema.

ABB Vaasan toimitilat on toteutettu monipuolisesti erilaisilla ja -muotoisilla neuvottelutiloilla, joiden muotokieli on ainutlaatuinen. Vinosuunnikkaan muotoiset neuvottelutilat ovat visuaalisesti mielenkiintoisia ja ennen näkemättömiä, lisäksi kohteen tekee mielenkiintoiseksi suuret, yli seitsemän metriä korkeat äänieristetyt yksiosaiset lasirakenteet.

”Tiimimme teki arkkitehdille ehdotuksen suunnitellun kaksiosaisen lasituksen muuttamisesta täyskorkeaksi ja lopputulos on todella vaikuttava”, sanoo Joni Kaski, Scanmikaelin toimitusjohtaja. ”Haasteena korkeissa laseissa on lasin saatavuus. Sopiva valmistaja löytyikin Itävallasta ja yhdessä kahden lasirobotin saumattoman yhteistyön kanssa, kokenut asentajaryhmä sai ne kapeassa tilassa turvallisesti pystyyn.”

”Kohteeseen toteutettiin myös hyvin haastavia vinosuunnikkaan muotoisia äänieristettyjä neuvottelutiloja, joiden mitoituksessa asentajaryhmän vuosikymmeniä pitkä kokemus mahdollisti täydellisen onnistumisen”, Kaski sanoo tyytyväisenä.

Pitkälle mietitty tilanhallinnan suunnittelu

Toimintaympäristö, joissa Scanmikaelin tuotteita käytetään, edellyttää korkeaa laatua ja hyvin pitkälle mietittyä tilanhallinnan suunnittelua. Yrityksen projektiosasto piirtää tuotteet suoraan arkkitehdin pohjiin.

”Tarkoitushan on palvella tilan käyttäjiä ja mahdollistaa tilojen monipuolisen hyötykäytön. Tämä saattaa tarkoittaa tilan koon rajaamista ja ihmismassojen ohjaamista, sekä heidän turvallisuutensa takaamista, samalla huomioiden koko käyttäjäkunta lapsesta vanhukseen. Toisaalta se voi olla myös ulkopuolisen melun tai valon hallintaa, tai näkyvyyden rajoittamista.”

ABB Vaasan toimitilat on toteutettu monipuolisesti erilaisilla ja -muotoisilla neuvottelutiloilla, joiden muotokieli on ainutlaatuinen. 

Vastuullisuus ja kestävä kehitys näkyvät Scanmikaelin arjessa

Scanmikael kehittää̈ ja jalostaa tuotteita, asennusta ja tuotantomenetelmiä̈ Euroopan unionin määrittämien jätteiden vähentämistä̈ tavoittelevaa ohjelmaa mukaillen. Tuotteen elinkaaren lopussa sen raaka-ainehyötykäyttö̈ pyritään maksimoimaan.

”Tuotteet ja työmenetelmät pyritään suunnittelemaan sekä oman tuotantomme, että̈ asiakkaan kanssa siten, että tuotetta voidaan uudelleen käyttää̈ ja kierrättää̈. Ensisijaisena tavoitteenamme on kokonaisvaltainen jätteen vähentäminen tuotannossa ja pakkaamisessa.”

AIEMMIN JULKAISTUJA
UUTISIAMME

30.3.2021

Scanmikael toteutti vaativat sisälasitustyöt Kaupunkiympäristötaloon

Scanmikael toteutti vaativat sisälasitustyöt Helsingin Kaupunkiympäristön toimialan taloon Helsingin Kalasatamaan. Kaupunkiympäristötalo kokoaa yhteen useita toimipisteitä saman katon alle. Kohteen pääsuunnittelijana toimi Arkkitehtitoimisto Lahdelma&Mahlamäki ja urakoitsijana Skanska.

LUE LISÄÄ >>

 

5.3.2021

Scanmikael on toteuttanut tilanjakamisen ratkaisuja globaalisti jo 20 vuoden ajan

Lasitilanjakamisen suunnittelijana ja toteuttajana tunnettu Scanmikael Oy viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan. Scanmikaelin kädenjälki näkyy lukuisissa kauppakeskuksissa, lentokentillä, toimistoissa, kouluissa ja sairaalaympäristöissä ympäri maailmaa.

LUE LISÄÄ >>