REFERENSSITARINAT

”Scanmikaelin skandinaavinen design ja laatu vakuuttaa maailmanlaajuisesti. Scanmikael on toteuttanut yli 20 vuoden aikana lasiseinäjärjestelmiä lukuisiin kohteisiin Suomesta Australiaan asti.  Tuotteidemme suunnittelu, design ja valmistus on 100 % kotimaista ja kaikki tuoteryhmämme pohjautuvat omaan tuotekehitykseen ja testaukseen.

 

Toimivat ratkaisut edellyttävät avointa yhteistyötä arkkitehdin piirustuspöydältä viimeisen kiskoruuvin kiristykseen. Projektinhallintaa auttaa, kun koko valmistusprosessi on omissa käsissä. Oma kotimainen suunnittelumme ja valmistuksemme mahdollistaa mukautumisen, niin tuotteiden kuin aikataulujenkin suhteen.”

 

 

JONI KASKI, TOIMITUSJOHTAJA | SCANMIKAEL OY

KAUPPAKESKUS KAARI

Jo aliurakoitsijan valintavaiheessa Scanmikaelin avoimuus sekä halu ja kyky löytää mallikkaita ratkaisuja antoi selkeän kuvan, mitä yhteistyö tulisi olemaan. Niin henkilöstö kuin kauppiaatkin ovat kiittäneet ratkaisuja.
Tuija Klaus

Hankintapäällikkö, Skanska Talonrakennus Oy, Etelä-Suomi

Kauppakeskus Kaari oli yli seitsemän vuotta kestänyt, kolmessa vaiheessa toteutettu rakennushanke, jossa aikataulutus ja täsmällisyys korostuivat. Scanmikael toteutti lähes sadasta myymälästä koostuvan kauppakeskus Kaaren toimitiloille yksilölliset tilanhallintaratkaisut.

isomäki-areena

Isomäki-Areenan äärimmäisen haasteellinen aikataulu vaatii luotettavuutta ja joustavaa tekemistä. Scanmikael hoiti lasitukset sovitussa aikataulussa ja teki laadukasta jälkeä.
Rami Lahti

Vastaava työnjohtaja, MVR-Yhtymä

Scanmikael toteutti Isomäki-Areenan laajennus- ja saneerausurakkaan kokolasiset, avattavat lasiseinäjärjestelmät. Kohteessa haluttiin säilyttää tilan avaruus ja valoisuus sekä mahdollisuus tilanjakamiseen. Scanmikaelin lasiseinäjärjestelmä vakuutti modernilla ja tyylikkäällä lopputuloksellaan.

VEHO VEHKALA – ILMAVUUTTA SCANMIKAELIN LASIRATKAISUILLA

Veho, yksi suomalaisen autoalan merkittävistä toimijoista rakennutti Vehkalaan, Kehä III:n ja Valtatie 3:n kainaloon Pohjoismaiden suurimman hyötyajoneuvokeskuksen. Rakennustyöt valmistuivat vuoden 2021 lopulla. Veho Vehkalassa on neliöitä kaikkiaan noin 12 000.

Avarat näyttely- ja asiakaspalvelutilat on toteutettu Scanmikaelin ilmavilla ja valon vapaata liikettä edistävillä lasitilanjakajilla.

Kokonaisuudessaan kohteessa on vajaat 500 m2 lasiseinää sekä kaikkiaan 36 lasiovea. Lisäksi toisen kerroksen kaiteet ovat lasista. Näin toteutimme selkeän, valoisan ja modernin tilan, jossa yleisen tilan avara avoimuus ja rauhalliset neuvottelutilat yhdistyvät toisiinsa saumattomasti.

Huolellista suunnittelua ja vahvoja kumppanuuksia

Scanmikaelin tilanjakajat suunniteltiin mukaan kohteeseen jo ennakkotarjousvaiheessa yhdessä rakennusliike Varte Oy:n kanssa.

”Jo vuoden 2020 alkupuolella pohdimme yhdessä ratkaisuja ja tiettyjä detaljeja, etenkin palolaseihin liittyen. Pakettia kasattiin vuoden verran ennen sopimuksen allekirjoittamista”, kertoo hankkeesta meillä vastannut Scanmikaelin projektimyyjä, rakennusinsinööri Heikki Laaksonen.

Veho Vehkala on iso kohde, jonka toteutus kuitenkin noudatteli Scanmikaelille tuttua polkua tarjousvaiheesta aina asennukseen saakka. Suunnitelmien yksityiskohdat jalostuivat ja muovautuivat matkan varrella yhteistyössä arkkitehdin ja urakoitsijan kanssa.

Scanmikael käytti Veho Vehkalan lasitilanjakajissa oman tuotannon lasiseinien ja lasiliukuovien lisäksi pitkäaikaisten kumppanien tuotteita. Esimerkiksi vain harvojen tuottajien valikoimasta löytyvät profiilittomat palolasiseinät, joita Veho Vehkalaan asennettiin kaikkiaan 27 m2:n verran. Ne tulevat Alufirelta.

”Veho Vehkalassa tarvittiin myös äänieristävyyttä eli dB-tuotteita etenkin neuvottelu- ja toimistotiloihin näyttelytilan reunoilla kahdessa kerroksessa. Äänieristävyys toteutettiin tällaisessa ympäristössä normaaliin 37 dB:n tasoon”, Laaksonen selittää.

Lasiseinät ja -ovet ovat huoleton ja huoltovapaa ratkaisu

Scanmikaelin palvelumalli sisältää asiantuntevan suunnittelun, korkealaatuisten tuotteiden ja teknisten ratkaisujen lisäksi asennuksen ja kattavat huolto-ohjeet. Liikuteltavia elementtejä sisältävissä kohteissa toteutamme myös käyttökoulutuksen.

”Nämä Veho Vehkalan ratkaisut ovat huoltovapaita; alumiinia ja lasia ja laakeroidut pyörästöt liukuovissa. Kaikille palolasiseinää asentaneille järjestettiin koulutus ja asennuksessa oli mukana mentori Alufirelta”, Laaksonen kertoo asennusvaiheen laadun varmistamisesta.