30.3.2021

Scanmikael toteutti vaativat sisälasitustyöt Kaupunkiympäristötaloon

Scanmikael toteutti vaativat sisälasitustyöt Helsingin Kaupunkiympäristön toimialan taloon Helsingin Kalasatamaan. Kaupunkiympäristötalo kokoaa yhteen useita toimipisteitä saman katon alle. Kohteen pääsuunnittelijana toimi Arkkitehtitoimisto Lahdelma&Mahlamäki ja urakoitsijana Skanska.

Helsingin kaupunki oli asettanut hankkeelle korkeat tavoitevaatimukset, jonka mukaan Kaupunkiympäristötalon tuli ilmentää kunnianhimoisia ympäristötehokkuus- ja työympäristötavoitteita. Scanmikael toteutti korkealaatuiset sisälasitukset tilan ehtojen mukaisesti tavoitevaatimukset saavuttaen.

”Lähtökohtaisesti kohteelle oli asetettu korkeat laadun ja toiminnan tavoitteet, ja meille oli kunnia olla mukana tätä toteuttamassa”, sanoo Joni Kaski, Scanmikael Oy:n toimitusjohtaja.

”Kohteessa on kattava valikoima tuotteitamme, kuten taitelasiseiniä, terassilasituksia, kokolasikaiteita ja siirto- ja taiteseiniä.”

Suuria kokonaisuuksia monitilaympäristöihin

Arkkitehdin kohdekuvauksessa tekstistä nousee esiin sana ”monitilaympäristö”, joka on nykyisen tilankäytön keskiössä. Tilankäytön tuotesuunnittelu onkin Scanmikaelilla suuressa roolissa, jotta käyttäjille voidaan tarjota toimiva ja turvallinen ympäristö. Scanmikael valmistaa tilanjakoratkaisuja muun muassa toimistoihin, julkisiin tiloihin, sairaaloihin, lentoasemille, kauppakeskuksiin ja kouluihin.

”Laaja kohteiden spektri antaa oman haasteensa, jotta tuote soveltuu juuri siihen mihin arkkitehti on sen suunnitellut ja mikä käyttäjälle parhaiten soveltuu”, Kaski sanoo.

”Monitilaympäristö on osa Scanmikaelin peruskiveä, ja koska portfoliomme kattaa sisätilanjakamisen hyvin laajasti, on meillä valmius tarjota suuria kokonaisuuksia asiakkaan tarpeita varten monitilaympäristöihin.”

Monitilaympäristö on osa Scanmikaelin peruskiveä. Kaupunkiympäristötalossa on laaja valikoima Scanmikaelin tuotteita, kuten taitelasiseiniä, terassilasituksia, kokolasikaiteita ja siirto- ja taiteseiniä. 

Käyttäjäturvallisuus tuotesuunnittelun kantava teema 

Scanmikaelin tuotteet edellyttävät korkeatasoista suunnittelua, koska niitä käytetään suurten ihmismassojen keskellä. Yksi Scanmikaelin kantavista teemoista tuotesuunnittelussa onkin käyttäjäturvallisuus. Scanmikaelilla on jo 20 vuoden kokemus tilanjakamisesta haastavissa ympäristöissä globaalisti.

”Olemme keskittyneet käyttäjään ja se on tuonut innovaatioita tuotteiden erottumiseksi muista. Suuri etu kohteiden toteutuksessa on toimituspolkumme mitoituksesta asennukseen, joka merkittävästi vähentää asiakkaan riskiä. Tuotteet skaalautuvat hyvin ja kustannustehokkaasti asiakkaan tarpeisiin.

Tulemme mukaan kohteen alkuvaiheessa, mielellään jo suunnitteluvaiheessa, ja poistumme kun viimeistelytyöt ovat käynnissä.”

Kopioimalla muita ei synny ratkaisuja 

Kaksikymmentä vuotta tilanjakamisen parissa on tuonut Scanmikaelille valmiuden toteuttaa hyvin haastavia kohteita. Tuotteet ovat yrityksen omaa tuotantoa ja suunnittelua, minkä vuoksi tuotteiden keskinäinen muotokieli ja yhteensopivuus voidaan taata. Scanmikael on luonut alalle merkittäviä innovatiivisiä ratkaisuja, kuten esimerkiksi patentoidun salparakenteen, kaarevat kiskostot, jotka mukailevat rakennuksen luonnollisia muotoja sekä kokonaan kaarevat lasiseinät, joilla voidaan toteuttaa pyöreä avattava tila.

”Meidät tunnetaan siitä, että osaamme toteuttaa asiakkaiden toiveita, jotka muut kokevat haastavaksi tutkia”, Kaski sanoo. ”Tämä ei tule ilmaiseksi, mutta tarjoaa mahdollisuuden kehittää ja kehittyä. Kopioimalla muita, ei tällaisia ratkaisuja synny.”

 

Scanmikael_lasitukset_Kaupunkiympäristötalo

Käyttäjäturvallisuus on Scanmikaelin tuotesuunnittelun kantava teema. ”Olemme keskittyneet käyttäjään ja se on tuonut innovaatioita tuotteiden erottumiseksi muista”, sanoo Joni Kaski.